Till Borås onsdag 26 okt. 2016

Målet för årets medlemsutflykt är Borås. Kl. 13.00 går bussen från parkeringen vid Sparbankshallen. Vi börjar med ett besök på Borås Idrottsmuseum och i samband med det får vi också fika. När klockan närmar sig sjutton far vi vidare mot Borås Arena för att se matchen Elfsborg - IFK Norrköping. Matchstart 19.00. På arenan finns möjligheter att äta - var och en sköter det efter eget gottfinnande. Efter matchen är det dags för hemresa och vi beräknar att vara hemma ungefär 22.30.
Priset på resan blir 400:- för matchbiljetter, museibesök, fika och resa. Anmälan sker från och med 7 september på Idrottscaféet, därefter via mail (errol.flysjo@telia.com). Antalet platser är begränsat.

Medlemsresan till Göteborg
blev mycket uppskattad 2015

VIHF fortsätter resandet och årets mål 2015 för vår medlemsresa var Göteborg. Den 14 september kl 12 var det dags för avfärd med buss från Sparbankshallen. Första programpunkten var Idrottsmuseet i Kviberg, ett ställe som alltid är värt ett besök. Efter en kort introduktion blev det en dryg timme för strövtåg på egen hand i de intressanta samlingarna.
Därefter var det dags för visning av Göteborgs Nya Arena, multiarenan som har sju våningar sport, med allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Grundskola och gymnasium med idrottsinriktning. Gym, föreläsningslokaler, skadeklinik, hotell, konferenslokaler, restaurang, bar och caféer.
Allt på 45 300 kvadratmeter till en kostnad av drygt 800 miljoner. Ett mycket intressant besök där vi blev guidade runt på ett trevligt sätt. Mest spektakulär var förstås den unika skidåkningsanläggningen under jord, som precis hade tagits i bruk.
Efter att vi hade ätit, som vanligt på Kockens hörna, var det dags för ett besök på ännu en ny arena, Bravida Arena, som är Häckens nya hemmaplan. Kl 19 började den allsvenska matchen Häcken - Halmstads BK, som blev en väldigt underhållande match där Häcken vann med 4-1 efter underläge 0-1.
Tiderna passades och vi var punktligt hemma kl 22.30, precis som planerat. Ännu en lyckad medlemsresa kunde läggas till handlingarna.
Det enda tråkiga var att vi tvingats tacka nej till så många medlemmar eftersom antalet platser var begränsat. Vi får fundera på hur upplägget skall se ut nästa gång. Vi vill förstås att alla som vill åka med skall kunna åka med!

Medlemsresan till Malmö blev en uppskattad utflykt år 2014

Nu har vi varit iväg på årets medlemsresa - och det blev en uppskattad utflykt! Bussen var nästan fullsatt när vi på lördagsmorgonen den 18 oktober begav oss iväg, kl 08.00, från Sparbankshallens parkering för resan ner till Malmö. När vi var framme vid Swedbank Stadium vid elvatiden började vi med en rundvandring (som tog ungefär en timma) guidade av Jan-Olov Kindvall, en av hjältarna från Europacupäventyret 1979. Kl 13.00 var det avspark för det allsvenska toppmötet mellan redan klara mästarna Malmö FF och Elfsborg - och det blev en sevärd drabbning. Malmö tog ledningen i första matchminuten men boråsarna lyckades både kvittera och slå in det avgörande 2-1-målet innan domarens pipa förkunnade att matchen var slut. Efter matchen blev det gemensam middag och sedan bar det av hem till Varberg, där vi var tillbaka vid sjutiden på kvällen. Nu är det dags att börja planera för nästa resa - vart skall vi åka 2015?

Medlemmar på utflykt - till Helsingborg i maj 2013

Det var 48 medlemmar som var med på VIHFs utflykt till Helsingborg och på bilden ovan syns (nästan) alla på "södra ståplats" i Helsingborgs nyöppnade Idrottsmuseum.
Helsingborg Arena är en av Sveriges modernaste arenor. Den öppnades för ett halvår sedan. Den var första anhalten på VIHFs utflykt måndagen den 13 maj. Efter bussresa från Varberg började vi besöket på Helsingborg Arena med en välsmakande lunch innan vi fick en guidad visning av en mycket påkostad arena. Byggnaden är framför allt en satsning på idrotten och är Helsingborgs huvudarena för inomhusidrott men arenan används också för konserter, kongresser och andra evenemang.
Efter visningen av Helsingborg Arena fortsatte vi till Idrottens Hus, som är sammanbyggt med Helsingborg Arena, för ett besök på Helsingborgs Idrottsmuseum, där vi togs väl omhand av några av medlemmarna i "Föreningen Idrottsarkivet", motsvarigheten till vår idrottshistoriska förening. Efter en inledande beskrivning av deras verksamhet blev det tillfälle till rundvandring på egen hand i deras trevliga idrottsmuseum som öppnade den 6 april i nya, fräscha lokaler.

Efter rundvandring och fika dök "gamle" BoISaren och varbergssonen Per Olof Olsson upp (till höger i vit tröja på bilden ovan) och berättade lite om sin fotbollskarriär och om sin tid i Helsingborgs IF, ett uppskattat inslag. Därefter var det dags att bege sig till Olympia, som ligger precis intill, för att se matchen Helsingborg - Häcken. Det blev en underhållande och trevlig tillställning och efter 5-0 till HIF så var det ett gäng nöjda varbergare som begav sig hemåt.

24 stycken på Göteborgsresan!

Medlemsresan den 24 september blev uppskattad!!

Det var fem förväntansfulla ekipage med sammanlagt tjugofyra medlemmar som styrde kosan norrut vid lunchtid i måndags. Målet var Idrottsmuséet i Kviberg, Göteborg. Där blev vi väl mottagna och hade avsatt tid för att se de rikliga samlingarna fördelade på tre våningar. Idrottsmuséet har bland annat en specialavdelning om Ingemar Johansson där vi kunde se Ingos silvermedalj från OS i Helsingfors och mästarbältet han fick när han slog ut Floyd Patterson. En annan mycket intressant avdelning var Lars Hindmars olympiska samling, som gångaren skänkt till Idrottsmuséet. På tredje våningen var det fotboll och handboll, vilket fångade mångas speciella intresse.

 

Efter två timmar (som var för kort tid ansåg de flesta) så tog Roger Gustafsson från IFK Göteborg hand om gruppen och berättade om hur IFK Göteborg arbetar. En mycket trevlig timma med många intresserade frågor som Roger välvilligt besvarade.

 

Därefter var det matdags på Kockens Hörna som hade specialöppet enbart för Varbergs Idrotts-historiska Förening (tack Bengt-Åke). Det blev ett mycket uppskattat inslag i resan.

 

Avslutningen, och det som var tänkt som resans höjdpunkt, var derbyt mellan IFK Göteborg och GAIS. Men det blev tyvärr en ganska så torftig tillställning. Inga mål och inte heller så många målchanser i ett derby som inleddes med högljudda aktiviteter från bägge klackarna - och där GAIS-klacken eldade bengaler så röken låg tät över delar av läktaren. Även där vi satt kunde man känna den stickande lukten - undra hur det var att stå mitt i röken? Hemfärden gick lugnt och tryggt och ett särskilt tack till fem säkra chaufförer från "Läget" ! (Errol Flysjö)

INFO:

På denna sidan kommer det efterhand att läggas ut en liten berättelse från våra medlems-resor. Ni som har varit med på någon av resorna är också välkomna med kommentarer och bilder!!